jeroen@jebawebdesign.nl +31 6 8316 8380

SEO / Zoekmachine Optimalisatie

Wat is het belang van SEO?

Wanneer we het gedrag van consumenten en bedrijven onder de loep nemen blijkt dat meer dan 90% Google gebruikt voorafgaand een aankoopproces. Noodzaak is dus dat je online goed gevonden wordt door potentiële bezoekers, klanten. Het belang van een hoge Google positie is dan ook groot. Groeiend cliënteel zorgt voor nieuwe mogelijkheden. Wij helpen u graag bij het behalen van deze mogelijkheden d.m.v. een SEO onderzoek. Dit doen we door websites zo in te richten dat deze geoptimaliseerd en correct worden geïndexeerd door zoekrobots zoals Google. Dit heeft als resultaat dat de website goed wordt opgenomen in de organische zoekresultaten. Een hoge positie in de organische zoekresultaten levert relevante bezoekers en sales op tegen een fractie van de prijs van pay per click adverteren zoals Google Ads.

Wat is SEO?

SEO staat voor de Engelse benaming Search Engine Optimization en is een verzamelnaam voor onderdelen binnen een website welke bijdragen aan een betere indexatie in zoekmachines. SEO delen we op in twee cases. Case 1: website optimalisatie (on-page SEO) en Case 2: linkbuilding (off-page SEO). Door middel van relatief kleine wijzigingen aan uw website creëren we een betere indexering. 

Website optimalisatie

Met behulp van de concrete tips & tricks kunt u zelf aan de slag gaan om uw website beter te laten scoren binnen de zoekmachines. Het is ook mogelijk dat u dit (deels) uit handen geeft aan ons of een andere partij. Onze SEO tips & tricks zijn een verlengstuk van de Google richtlijnen. 

Technische SEO optimalisatie

Technische optimalisatie zorgt ervoor dat de website qua techniek aan alle eisen voldoet. Denk hierbij aan beveiligde verbindingen (SSL), de website moet op alle apparaten goed te bekijken zijn (Responsive design), schone broncode, snelle laadtijden, etc.

Structuur en inhoud

Een goede structuur en sterke inhoud binnen de website is belangrijk en een specialistisch onderdeel. Het overgrote deel van de websites heeft geen optimale sitestructuur en biedt geen afwisselende en sterke inhoud. Hierdoor mist een bedrijf online de kansen om zich te onderscheiden van de concurrentie. Denk hierbij aan terugkerende, vaak te korte, teksten waarin slechts enkele woorden wisselen. Wanneer een bezoeker de focus verliest tijdens het lezen van de inhoud, doet een zoekrobot dit ook in de vorm van een lage ranking. 

Linkbuilding

Een zeer belangrijk onderdeel van SEO / zoekmachine optimalisatie is het bouwen van een sterk linknetwerk. Dit is essentieel omdat het algoritme van Google mede aan de hand van linkpopulariteit een indicatie (ranking) toewijst aan een website “hoe belangrijk een website of pagina van een website is”. Dit is medebepalend op welke positie de website getoond wordt in de zoekresultaten. 

Top